Sosyal Medya Kullanım İstatistikleri

19.02.2014 14:08

Sosyal mecraların herhangi birinde hesabı bulunmayan neredeyse yok gibi. Geçtiğimiz günlerde 10. yılını tamamlayan Facebook 1.23 milyar kullanıcı ile dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi olurken, kullanıcı sayısı itibariyle de dünyanın en büyük 2. ülkesi konumunda. Peki, başta Facebook olmak üzere bu sanal dünyanın istatistiklerini hiç merak ettiniz mi?

 

İşte sanal dünyalar ve demografik istatistiklerinin birkaçı:

 

Facebook toplam kullanıcı sayısı 1.23 milyar ve bu kullanıcıların %58'i kadın. Ayrıca Facebook üzerindenn yapılan paylaşımların ise %62'sini kadınlar tarafından yapılıyor. Kadınların arkadaş sayıları ise erkeklerin ortalamasından %8 daha fazla.

Twitter'ın toplam kullanıcı sayısının % 62'si kadın ve aylık kullanım miktarlarına bakıldığında erkeklerden tam 40milyon kişi fazlalar. Twitter'ın %62'sini oluşturan kadın zümresi ise toplam internet kullanıcıarının %16'sını oluşturuyor.

Pinterest'in toplam kullanıcılarının ise %70'i kadın.

Erkek kullanıcıların daha fazla olduğu tek sosyal mecra, Linkedin. Linkedin'in toplam kullanıcılarının % 58'i erkek. Bunların %45'inin hesabı Facebook bağlantılı. Linkedin'in ücretli versiyonunu kullananların sayısı ise %10.

 

 

İnternet Kullanım Süreleleri Açısından Değerlendirildiğinde;

Her kullanıcını aylık kullanım ortalamaları Google için 3 dakika,

Linkedin için 17 dakika,

Twitter için 21 dakika,

Tumblr için 89 dakika,

Facebook için ise 405 dakika.

 

Sonuç olarak tüm sosyal paylaşım sitelerinin kullanıcı oranlarına baklıdığında; bayanlar %71, erkekler ise %60 oranında sosyal medyayı kullanıyor. Yani kadınlar sosyal medyada da erkeklerden daha üstün.

 

Gürkan Ulusoy